Вологоміри сіна | Чому важливо перевірити вологість сіна перед пресування

Належний рівень вологості під час пресування є важливим для отримання кращої якості сіна та зменшення економічних втрат. Пресування сіна за правильного рівня вологості зменшує розвиток цвілі та допомагає зберегти колір і кормову цінність сіна.

Волога в сіні розглядається у трьох різних формах: вільна вода, фізично захоплена вода та зв’язана вода. Вільна та фізично захоплена вода може бути випарована за відповідних умов, включаючи сонячне випромінювання, відносну вологість та час.

Як правильно брати проби сіна

Використовуйте зонд для сіна. Вткористовуйте зонд для сіна, який бере пробу керна на глибину щонайменше 35-50 см. Діаметр серцевини повинен становити приблизно 1,5 см, щоб забезпечити належну кількість як листя, так і стебла.

Візьміть кілька тюків із партії сіна. Партія має становити принаймні 10% або принаймні 15 випадкових тюків. З сііна, яке було спаковано в тюки з вологістю вище 15%, не слід відбирати проби принаймні чотири тижні, щоб дати тюкам змогу адаптуватися до навколишнього середовища.

Якщо берете проби з кількох полів, зберігайте всі зразки сіна окремо.

Відібрані зразки змішайте і відправте на перевірку в лабораторію негайтно того ж дня. Якщо це неможливо, тримати зразки подалі від прямих сонячних променів. Зберігайте їх у прохолодному сухому місці до відправлення. Їх можна навіть заморозити зразки з високою вологістю, вище 15%, якщо їх не можна відразу відправити в лабораторію.

Обов’язково позначте зразок за датою, місцем розташування та власником перед відправленням.

Вологоміри сіна

Shopping cart

close