You are here

Таблиця співвідношення кислотності молока в градусах ° Тернера і рН

Кислотність молока і молочних продуктів (крім масла) традиційно виражається в градусах Тернера. 

Градус Тернера – це кількість мілілітрів 0,1 н. розчину гідроксиду натрію (або гідроксиду калію), необхідне для нейтралізації 100 мл або 100 гр продукту. 

Справжня (активна) кислотність молока pH 6,5-6,8, загальна (тітріруемая) кислотність 15,99-20,99 ° Т. 

Якщо водню показник молока опустився нижче pH 6.5, це може говорити про те, що тварина інфікціровано. Якщо ж він впав до pH 4.4 – тварина серйозно хворіє.

Титрована
кислотність, в ° Т
межі рН
166.75-6.72
176.71-6.67
196.60-6.55
206.54-6.49
216.48-6.44
226.43-6.39
236.38-6.34
246.33-6.29
256.28-6.24
266.23-6.19
276.18-6.14

Вимірювачі PH

IPS
Top
Cart
Your cart is currently empty.